Tips til deg som vil skifte beite

Ofte romantiserer man en karriere man kanskje ikke vet så mye om. Bruk internett og karriereportaler aktivt og finn så mye informasjon om yrket du drømmer om som mulig.

Snakk med noen som er ansatt, meld deg til frivillig arbeid eller deltidsarbeid hos en bedrift slik at du vet at yrket faktisk er som du har forestilt deg.

Nettverk

Ta kontakt med personer innenfor bransjer du synes virker inspirerende. De kan hjelpe deg med å få foten innenfor, og ikke minst, de kan gi et ærlig svar på hvordan jobben faktisk er med tanke på arbeidsmiljø, lønn og hvilken kompetanse du må tilegne deg.

Ny kompetanse

Når du skifter karriere må du ofte belage deg på å ta kurs eller en ny utdannelse. Det mest hensiktsmessige er å gjøre dette parallelt med din nåværende jobb. I dag finnes det mange deltidsstudier som også kan tas på kveldstid eller i små perioder. I tillegg til dette er selvfølgelig overførbar kompetanse svært viktig i dagens jobbmarked.

Økonomi

En drastisk forandring som karrierebytte, krever at hele din økonomi må vurderes, helt ned til hverdagskostnadene. Det gjelder også pensjonsordninger og andre goder som kanskje må legges på hold for en stund.

Hvis du planlegger karriereskiftet i god tid, kan du spare deg opp litt ekstra og planlegge kostnadene på forhånd.

Aldri for sent

Gjennomsnittsalderen for dem som ønsker karriererådgivning er 38-40 år, men alle aldersgrupper er representert. Det er aldri for sent å skifte karriere!

Linda Trandum Terjesen, partner Karrierehuset

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.