Synes du det er vanskelig å vite hva du skal studere? Eller ønsker du å begynne å studere igjen etter noen år i jobb? Med studieveiledning blir det enklere for deg å ta det rette valget.

Sammen finner vi dine mål, ønsker, personlige egenskaper og forutsetninger. Vi skreddersyr studieveiledningen etter ditt behov, og prosessen ender opp i konkrete råd fra våre rådgivere.

Valg av studium er ikke bare et valg for de neste årene – det kan være et valg for resten av livet. Vi hjelper deg med å sette studievalget i et livsperspektiv. Hva slags jobber fører studiet til? Hvordan blir livet etter endt studie? Vi bevisstgjør deg på hva slags yrker som både motiverer og passer deg. Vi er samtidig oppdaterte på hva som skjer på jobbmarkedet, og dette er også faktorer som vi tar hensyn til når vi gir råd.

Vi tilbyr

  • Veiledningssamtaler
  • Persolog profilanalyse
  • Kompetansekartlegging
  • Hjelp i søknadsprosessen

Se produkter og priser

Møt våre karriererådgivere >

Profilanalysen Persolog Studie

Hvis du kjenner alle sidene ved deg selv, blir det enklere å velge riktig studium og yrke. Profilanalysen Persolog bevisstgjør deg på dine egne naturlige egenskaper, og hva som motiverer deg. Den vil også si noe om hvordan du vil trives i ulike miljøer, og hvordan du vil passe til ulike yrker. En profilanalyse er et godt støtteverktøy i studieveiledningen. Resultatet av analysen og samtalene legger vi til grunn når vi gir deg konkrete studieråd.

Gi studieveiledning i gave

Hvis du ønsker å hjelpe barna dine eller noen andre du kjenner med å ta det rette studievalget, kan studieveiledning være den perfekte gave. Gi et gavekort fra Karrierehuset i jule- eller bursdagsgave siste året på videregående eller etter fullført avgangseksamen. Det er en gave som vil vare livet ut.

Hva sier våre kunder om oss

Ingeborg M. Ryen:

Ingeborg hadde karriereveiledning hos Marit i november 2016.

“Jeg sender deg melding nå for å takke deg for den hjelpen du ga meg, og ikke minst for at du ga meg troen på veien videre. Dere oppfordret meg til å ikke kaste bort min bachelor, men heller bygge videre på den. Tanken hadde ikke slått meg tidligere, og jeg så ikke mulighetene selv.  Jeg søkte meg til NMBU i fjor høst og kom inn på profesjonsstudiet i by- og regionplanlegging. Nå er jeg ferdig med en master om 1,5 år, og kunne ikke vært mer fornøyd. Så, tusen hjertelig takk! Den veiledningstimen har betydd alt for meg i ettertid, og jeg er sikker på at jeg ikke hadde søkt meg hit om det ikke hadde vært for deg. Dere gjør et fantastisk stykke arbeid for oss som ikke ser mulighetene der ute!

 

Linn Olsen:

Linn tok kontakt med Karrierehuset da hun i lengre tid hadde vært usikker på hva som var rett studie- og yrkesvei for henne. Hun hadde lyst til mye, men ønsket ikke å velge feil etter å ha forsøkt ulike retninger tidligere. I dag bor Linn i Australia og lever ut sin drøm samtidig som hun begynner å studere der til høsten.

“Jeg kontaktet Karrierehuset for å få hjelp til studievalg etter flere erfaringer både innen reising, studier og forskjellige jobber etter videregående. Jeg var fortsatt usikker på hva jeg ville gjøre, hva som ville passe meg, og hva jeg kunne gjøre det bra som. Det var veldig lett å komme i kontakt med en studieveileder som passet meg, og jeg fikk den hjelpen jeg trengte. Jeg gjennomføre programmet “Elev/student alt. 2″ der jeg gjennomgikk en profilanalyse for å kartlegge min personlige profil og min jobbprofil. Med hjelp av denne testen fikk jeg i samarbeid med en karriereveileder kartlagt mine personlige egenskaper og hvilke arbeidsmiljø og arbeidsforhold jeg ville fungere best i. Jeg hadde en veiledningstime før denne testen med karriereveileder, samt to oppfølgingstimer etter testen.

Etter å ha gjennomgått testen og veiledningstimene fikk jeg et mye klarere bilde av hva som ville passe for meg, og hvilke jobber jeg ville kunne trives i og ikke. Jeg har på bakgrunn av dette blitt sikrere på hvilken retning jeg vil gå, og er i stand til å føle meg sikrere på at det jeg velger vil passe meg i det store havet av studiemuligheter som finnes i dag! I tillegg var oppfølgingen jeg fikk av min veileder enestående.

Jeg vil anbefale en slik type veiledning på det sterkeste til alle som er usikre på hvilken studieretning de skal velge. Jeg vil uten tvil ta kontakt med Karrierehuset igjen hvis jeg skulle trenge hjelp til noe i forbindelse med jobb og karriere.”

shutterstock_289151381

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.