Hvordan er din presentasjon av deg selv?

Se for deg at du har kommet gjennom nåløyet med din CV og søknad, og bedriften har invitert deg til et intervju hvor du får mulighet til å presentere deg selv og din kompetanse. Hvordan er din presentasjon av deg selv?

Når du sitter i et intervju er det positivt å ha øvd inn en god personlig presentasjon av deg selv på 3-4 minutter. I intervjusituasjonen har du en unik mulighet til å selge inn deg selv. Fokuser på at du skal hjelpe intervjueren til å forstå hvem du egentlig er og hva ditt bidrag til rollen og bedriften vil være.

Personlig egnethet er ofte avgjørende i en ansettelse. Hold presentasjonen om deg selv slik at intervjuer tenker «deg vil vi ha!». Personlig egnethet betyr at man innehar en udefinert egenskap som gjør at man får jobben gjort og i tillegg forstår og identifiserer seg med rollen og den bedriften du er på jobbintervju hos.

Ofte ber intervjueren deg om å presentere deg selv, eller kort fortelle hvem du er. Hvis ikke det skjer, spør om du kan få lov til å presentere deg selv. En avslappet, god personlig presentasjon kan være vektstangen som gir deg inngangsbilletten til nettopp denne jobben.
Fortell kort om deg selv og bakgrunnen din, fortsett med CV-en din, og plukk ut noen firmaer og arbeidsoppgaver du mestret og trivdes i. Legg gjerne vekt på hvor din tidligere erfaring og kompetanse er relevant for stillingen du er på intervju til. En fin avslutning på en presentasjon kan være å fortelle om din motivasjon for akkurat denne jobben, samt det du ser som ditt bidrag inn i bedriften.
Arbeidsgivere prøver gjerne å lese deg ut ifra helhetsinntrykket, og hvordan fremtoningen din er, da dette ikke framkommer av søknad eller CV. Det er nå din personlig presentasjon kan være avgjørende. Typiske ting en intervjuer er opptatt av kan være:

  • Om du passer inn, og vil komme overens med resten av arbeidsmiljøet.
  • Om du er stabil arbeidskraft.
  • Om du vil mestre arbeidsoppgavene.
  • Om verdiene du formidler stemmer overens med bedriftens verdier.

Disse kriteriene er relative egenskaper blant søkerne. Hvor attraktiv du fremstår, avhenger av hvordan intervjuerne oppfatter egen virksomhet, de som jobber der og deg som jobbsøker. Øv derfor gjerne på hvordan du ønsker å presentere deg under intervjuet –  hvordan du vil oppfattes av arbeidsgiver. Ta også gjerne med en interesse og hobby du gløder for. Tørr å la din personlighet skinne litt gjennom, for arbeidsgivere vil ha kandidater som kan gi det beste bidraget inn i bedriften, både når det gjelder jobbutførelse og kompetanse så vel som det psykososiale.

Kirsten Tangen, rådgiver Karrierehuset

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.