Er det mulig å lande drømmejobben akkurat nå?

Covid-19 satte fyr på den digitale raketten. I løpet av et øyeblikk skulle alle holde seg hjemme, oppgavene ble raskt tilpasset hjemmekontor og møtene ble flyttet over på Teams, Zoom eller tilsvarende systemer. Det bærer også jobbsøker- og ansettelsesprosessen sterkt preg av. Men, har forandringen vært veldig negativ av den grunn?

Kristin Wahl har jobbet med rådgivning og kurs i mer enn 20 år. Hun har oppløftende erfaringer å dele med seg rundt digitaliseringen av karriererådgivning under koronapandemien

“Møtene er mer effektive, intense og kompakte nå enn tidligere. Arbeidsmarkedet har også vist seg å være mer aktivt enn man kanskje skulle trodd til tross for at hverdagen forandret seg over natten”, sier Kristin.

På to uker ble arbeidsledigheten mer enn firedoblet og usikkerheten har vært stor hos mange. Likevel har pandemien vist hvor tilpasningsdyktige mennesker kan være når man står ovenfor omstilling. Det vitner resultatene til Kristin om. Av kandidatene mine er allerede 66 % nå ute i ny jobb mens de resterende er dypt inne i intervju-prosesser.

“Alt foregår gjennom digitale verktøy og det har vært en positiv opplevelse både for kandidatene og for meg som rådgiver”.

I Karrierehuset tilbyr vi ulike pakker som gjør det enkelt for kandidatene selv å selv finne ut det de har behov for i tillegg til å prioritere tidsbruken sammen med rådgiver. Det gjør også at takhøyden er stor for at du kan komme til oss både med klare ambisjoner og mål eller om du bare er usikker rundt fremtidsplanene.

Kandidatene er i alle aldre, har ulik bakgrunn og kommer fra mange forskjellige bransjer. Hva de trenger kan variere en god del, noen har for eksempel mer behov for å spisse en søknad eller få grundig intervjutrening mens andre trenger råd og veiledning i en nøytral sparringspartner. Det de har til felles er ønsket om forandring og nye utfordringer, men skal rådgivningen ha full effekt er også tillit en viktig ingrediens.

“Jeg har alltid jobbet tett på kandidater. For meg er det både inspirerende og motiverende å komme nær mennesker som trenger forandring. Det krever respekt og tillit og det går begge veier, forklarer hun”.

For Kristin er noen av hennes viktigste oppgaver å være en god sparringspartner som lytter, kommer med råd og stiller rett krav til rett tid. Det sørger for direkte og konkret kommunikasjon med kandidaten.

Kristin fulgte selv sine egne råd for 15 år siden da hun i 2006 ble med og startet opp Karrierehuset. Før det var hun nemlig allerede sterkt engasjert i mennesker i jobben som helhets-terapeut med egen klinikk. Det er ingen tvil om at Kristin trigges av å se andre lykkes med å nå sine mål.

“Kandidatene får hjelp til å se bredden av kompetansen og erfaringene de har. Det handler om å se hva som gir energi kontra hva som tar energi. Å bruke det du allerede har for alt det er verdt, er Kristins råd”.

Helt til slutt vil hun komme med noen råd til de som går og kjenner på tankene og følelsene omkring det å bytte jobb eller å være i en jobbsøker-prosess:

“Identifiser deg med miljøet og rollen du søker. Vær nysgjerrig, gå i deg selv, kjenn skikkelig etter og ikke minst tør å satse på deg selv”.

Skrevet av Ida Goksøyr

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.