Du har mistet jobben – hva nå?

Å motta en oppsigelse er tøft, selv om det ikke nødvendigvis kommer som en overraskelse. Jobben er en viktig del av livet og stor del av vår identitet. Det å miste jobben kan være en krevende endring men det kan også ses som en anledning til å ta et godt, veloverveid karrièrevalg, kanskje for aller første gang i livet.

Som karrièrerådgiver erfarer jeg stor variasjon i hvordan mennesker håndterer en slik omstilling. Fellesnevneren for de som får en ny jobb innen relativt kort tid er at de raskt erkjenner og aksepterer situasjonen og går i gang med jobbsøket umiddelbart.

Her er syv steg som vil øke sannsynlighet for at du raskt kommer ut i ny jobb:

  1. Fortell nettverket ditt at du er ute etter ny jobb. Dette er ikke en tid for å gå i skjul, snarere tvert imot – vi vet at opptil 70% av ledige stillinger aldri lyses ut. Det betyr at de fleste ansettelser skjer gjennom nettverk, rekruttering/research og gjennom at kandidaten oppsøker bedriften. 70% av din jobbsøkeraktivitet bør dermed brukes til å kontakte eller utvide nettverk, snakke med rekrutterer og ta direkte kontakt med interessante bedrifter. De resterende 30% kan du bruke på å søke utlyste stillinger.
  2. Oppdater og kvalitetssjekk CV-en din. Sørg for en ryddig struktur og at CV-en formidler hvor du vil i tillegg til hva du har gjort. Be en venn eller kollega som har en annen bakgrunn enn deg om å se igjennom CV-en og gi tilbakemelding på om du klart og tydelig formidler din kompetanse og ditt bidrag inn i en ny jobb.
  3. Lag en LinkedIn-profil hvor du vektlegger den kompetansen som du ønsker å bruke videre. For å øke sannsynligheten for trafikk på din profil bør du ha et profilbilde og sørge for en rød tråd i hvilke nøkkelord som presenteres i sammendraget, arbeidsforhold og ferdigheter. Følg bedrifter du er interessert i, meld deg inn i faggrupper og publiser/del artikler som er faglig relevant for jobben du ønsker.
  4. Kontakt og registrer CV-en din hos relevante rekrutterings- og bemanningsbyrå. Finn ut hvem som sitter på stillinger som er aktuelle for din profil, og be gjerne om et møte med rekruttereren. Sørg for å definere hvilke jobber du er på utkikk etter og spiss CV-en din deretter. Blir du for «potet» forsvinner du fort i mengden. Hold kontakten og oppdater CV-en din jevnlig, slik at rekrutterer blir påminnet din profil.
  5. Lagre jobbsøk i ulike kanaler slik at du får epost om stillinger som matcher din profil. Søk på de mest aktuelle stillingene og sørg for å få frem hvordan du møter arbeidsgivers krav og ønsker, hva du kan bidra med og hvorfor du har lyst på jobben. Trekk frem det som er mest relevant for arbeidsgiver uten å gjenta det som står i din CV. Benytt heller søknaden til å utdype, forklare og eksemplifisere.
  6. Lag en liste over bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for. Gjør god research før du tar kontakt. Hva er deres virksomhetsområde? Hvilke tjenester leverer de? Hvilke verdier og visjoner har de? Gjør deg opp en tanke om hvilken avdeling og rolle du vil kunne bidra inn i. Ta kontakt med mål om å få til et møte hvor du får presentert deg selv og ditt bidrag inn i selskapet. Husk å loggføre hvem du har snakket med, når samtalen fant sted og hva resultatet var, så kan du følge opp i etterkant.
  7. Lag ukeplaner og hold aktivitetsnivået oppe! Å søke jobb er krevende og det kan fort ta flere måneder før resultatene kommer. Om du er uten arbeidsplikt eller ikke har en jobb å gå til er det spesielt viktig å holde en struktur på hverdagen. Finn et «kontor» i eget hjem eller sett deg på biblioteket for å skille mellom fritid og jobbsøk. Ta initiativ til lunsjmøter med bekjente og gamle kolleger for å pleie nettverket og holde deg oppdatert på fag og marked. Skaff deg en sparringspartner, enten en profesjonell veileder, venn eller mentor. Det kommer stunder der det er godt at noen heier på deg!

 

Skrevet av Marit Gangås Solberg, Seniorrådgiver

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.