Outplacement eller karriereendringsløp

Hva er outplacement?
Outplacement eller karriereendringsløp er den viktige støtten arbeidsgivere gir til de berørte av en nedbemanning for å sikre en rask vei ut i et nytt arbeidsforhold.

Hvorfor er outplacement viktig?
Det er mange fordeler for arbeidsgivere å tilby outplacementtjenester.
Å ivareta de berørte av en omstilling på en god måte er avgjørende for bedriftens omdømme og for det å tiltrekke seg nye talenter og styrke de ansattes engasjement. Bedrifter som bruker outplacementtjenester viser sine medarbeidere at de bryr seg, også etter at de har forlatt virksomheten.

8 av 10 av våre kandidater kommer ut i ny jobb i løpet av 6 måneder

Det viser seg ofte å være avgjørende for en vellykket gjennomføring av en omstillingsprosess.  Det å engasjere ekstern bistand i denne fasen av omstillingen er positivt på flere måter. Det tillater bedriften å fokusere på forretningsstrategien og veien videre for bedriften og de gjenværende i virksomheten. Outplacement hjelper de berørte av en nedbemanning til å orientere seg på nytt i arbeidsmarkedet, og gjennom kartlegging og karriereveiledning sikre en rask vei tilbake inn i nytt arbeidsforhold.

Hvordan kan Karrierehuset bistå?
Outplacementtjenestene Karrierehuset leverer skreddersys til hver bedrift og hver enkelt kandidat. Noen outplacementløp går over noen få uker, mens andre løp strekker seg opptil 12 måneder. Viktige områder i en outplacementprosess er kompetansekartlegging, karriererådgivning, intervjutrening, skreddersydd CV og søknad, i tillegg til støtte i forhandlinger med ny arbeidsgiver.

Bedrifter som tilbyr de berørte arbeidstakerne ekstern støtte og bistand i en omstillingsprosess har en verdiskapende effekt både for bedriften selv, de gjenværende arbeidstakerne og de berørte sine holdninger til bedriften.

Vårt mål gjennom prosessen er å få de overtallige inn i et nytt arbeidsforhold, samtidig som vi jobber med egen utvikling og kompetanseheving.

Ønsker du som leder å få optimal aksept og støtte for endringstiltak i din bedrift, er det viktig at du er bevisst på å gjøre dine medarbeidere trygge på og i prosessen. Vi vil være din samarbeidspartner slik at du som leder kan ha fokus på en riktig og rettferdig gjennomføring, samtidig som bedriften opprettholder lønnsomhet og produktivitet. På denne måten blir bedriftens identitet og omdømme ivaretatt i takt med endringer i markedet.

Les mer om hva vi tilbyr overtallige medarbeidere her

Møt Reidar som har jobbet 20 år i Afrika og har fått kjenne på hvor krevende det er å omstille seg til det norske arbeidsmarkedet.

“Før sommeren ble jeg nedbemannet og sto plutselig uten et arbeidsforhold. Karrierehuset og Kristin har hjulpet meg med å bygge min profesjonelle merkevare, spisse søknadsdokumenter og CV, og ikke minst vært en god støtte og gitt verdifulle råd og tips i forbindelse med intervjuer. Takket være hjelpen fra rådgiver Kristin har jeg landet en ny jobb som Økonomisjef. Hjelpen jeg mottok fra Karrierehuset har vært avgjørende og viktig for at jeg lyktes i jobbsøkerprosessen.”

Reidar Thorvaldsen

  • Kontakt oss for en uforpliktende prat

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Barbro Mosseng

Kommersiell leder og partner

barbro.mosseng@karrierehuset.no
Telefon: 934 62 389