Planlegger din bedrift å nedbemanne?

Karrierehuset bistår i veiledning, planlegging og gjennomføring av en omstilling eller nedbemanning. En overordnet strategi er viktig for å nå målene for prosessene og det er avgjørende for om omstillingen eller nedbemanningen blir vellykket for de berørte partene.

Vi fasiliterer og gjennomfører:

  • Karriererådgivning
  • Rådgivning i forbindelse med sluttpakker
  • Lederstøtte
  • Medarbeiderutvikling
  • Workshops
  • Kommunikasjonsrådgivning
  • Bistand i juridiske spørsmål

Vårt mål gjennom hele omstillingen eller nedbemanningen er å få de overtallige inn i nytt arbeid i tillegg til egen utvikling og kompetanseheving.

Les mer om hva vi tilbyr overtallige medarbeidere her

8 av 10 av våre kandidater kommer ut i ny jobb innen 6 måneder etter endt prosess. Møt Hanne og Bjørn som har fått viktig hjelp av Karrierehuset

“Etter 44 år i arbeidslivet sto jeg for første gang i februar 2020 uten jobb. Som jobbsøkende over 60 år var jeg veldig usikker på situasjonen. For å komme tilbake i jobb fikk jeg hjelp av Karrierehuset og Kristin som min kontaktperson.

Det jeg fikk av støtte og hjelp av Kristin for å komme tilbake i jobb har vært helt uvurderlig. Ikke bare har Kristin hjulpet en nybegynner med å sette opp CV og søknader men hun har også vært en god støtte i en vanskelig situasjon.

Stor takk til Kristin og Karrierehuset for all hjelp og støtte.”

Bjørn Huseby

“I 2019 var jeg i fast jobb, men trivdes ikke, og ønsket å “bytte beite”. Utfordringen var at jeg ikke visste hvilken type stilling jeg burde søke for å trives bedre. Jeg oppsøkte Hanne Paulsen i Karrierehuset, for å få hjelp til å sortere tankene, og sette retning. Det viste seg å være den beste investeringen jeg kunne ha gjort! Vi hadde kun tre timer, og jeg er imponert over hvor effektive de var, og hvor mye jeg fikk ut av dem. Hanne satte i gang tankeprosessen hos meg allerede før første time (via mail), og de ulike metodene hun brukte i timene fikk meg til å forstå hvilke verdier som er viktigst for meg, både privat og på jobb. Dermed var det lettere å sette ny retning, og ikke minst ha disse verdiene med meg inn i søkeprosesser og intervjuer. Jeg er nå i ny jobb, og trives bedre enn på mange år!”

Hanne Vestøl

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat

Barbro Mosseng
Kommersiell Leder og Partner

barbro.mosseng@karrierehuset.no
Telefon: 934 62 389

Kristin Wahl
Seniorrådgiver og Partner

kristin.wahl@karrierehuset.no
Telefon: 412 56 644